Wie zijn wij?

De avonturen van Ryco

Van wie wil je meer weten?

Piet Ryco

Piet Ryco is al jaren één van de belangrijkste Pieten van Sinterklaas. Eigenlijk zijn alle Pieten even belangrijk, maar wist je dat Piet Ryco ervoor zorgt dat er altijd genoeg geld is om cadeautjes te kopen voor alle lieve kinderen in Nederland en België? Als klein Pietje kwam hij door een storm per ongeluk aan in Nederland. Gelukkig was hij niet alleen. Samen met zijn Pietenvrienden ontdekte hij in het Nederlandse Kasteel van Sinterklaas een groot geheim; iets waar heel veel mensen nog nooit van gehoord hebben.

Waarom is Piet Ryco zo belangrijk voor Sinterklaas?  En wat ontdekte hij samen met zijn vrienden in het Kasteel? 

Je hoort en ziet het allemaal in:

De avonturen van Ryco.

Veel gestelde vragen:

De meeste Pieten gaan na Pakjesavond terug naar Spanje. Ik heb er voor gekozen om in Nederland te blijven. Samen met de rest van ‘de Maneschijnclub’.

Eigenlijk is iedereen mijn beste vriend. Maar als ik echt zou moeten kiezen? Kim, Speelpiet, Leespiet en Snoeppiet. Daar beleef ik altijd spannende avonturen mee.

Verliefd? Ik heb het veel te druk om verliefd te zijn.

Ik vind het heel erg leuk om experimenten van de oude tovenaar uit te proberen. Maar ik moet daar nog wel een heel klein beetje veel in oefenen.

Als we terug komen van een spannend avontuur dan eten we altijd met ‘de Maneschijnclub’ zelfgemaakte pannenkoeken. Snoeppiet wilt er altijd een wedstrijdje van maken. Met een volle mond zegt hij: “Wie de meeste pannenkoeken op kan heeft gewonnen!”

Spruitjes, zuurkool en rode kool

Ik ben geboren op 15 maart 1992. Dus reken maar uit!

Ik heb niet eens tijd om verliefd te zijn. Dan kan ik toch ook geen kinderen hebben?

Lees het antwoord eens bij de vraag: ‘Ben je verliefd?’

Dat iedereen lief doet tegen elkaar en dat niemand ruzie maakt.

In 2019 schreef ik mijn eigen liedje en die kan je nu overal beluisteren. Het liedje heet: De avonturen van Ryco.

Je zou zeggen dat het blauw is omdat ik een blauwpak aan heb maar het is de kleur: rood.

Mijn lievelingsgetal is 7.

De avonturen van Ryco

Kim

Kim is een meisje wat zich al jaren een echte Piet mag noemen. Op jonge leeftijd heeft zij van Sinterklaas haar echte officiële Pietendiploma gekregen.
Door de schoorsteen klimmen vindt ze maar niks. Dat durft ze niet. Veel te hoog en gevaarlijk. 

Waarom is Kim zulke goede vrienden met Piet Ryco?  En wat ontdekte zij samen met haar vrienden in het Kasteel? 

Je hoort en ziet het allemaal in:

De avonturen van Ryco.

Veel gestelde vragen:

Ik woon bij mijn papa en heel soms als Sinterklaas in Spanje is logeer ik in het Kasteel van Sinterklaas.

Dat is een moeilijke vraag. Met Leespiet doe ik namelijk altijd gekke dansjes, Snoeppiet is gewoon heel lief, Speelpiet is altijd in voor een spelletje en Piet Ryco moet ik regelmatig helpen als zijn experimenten mislukken. 

uhh.. nee! Verliefd zijn is gek.

Op avontuur gaan met: ‘De Maneschijn’, kleuren en lekker gek dansen met Leespiet.

Pannenkoeken! Vooral als we ze zelf maken. Dan is het een groot feest. We zorgen ervoor dat Bakkerspiet de keuken uit is, we zetten heel hard de muziek aan en als de pannenkoeken klaar zijn dan vliegt het poedersuiker om onze oren.

Dat kan ik beter niet zeggen. Stel je voor dat Bakkerspiet en Snoeppiet dat zouden lezen. Dan weet ik zeker dat ze een grapje gaan uithalen.

Ik ben geboren op 14 december 1996 

Nee, ik heb geen kinderen.

Of ik getrouwd ben? Verliefd zijn is al gek! Waarom zou ik dan gaan trouwen? Haha!

Dat iedereen elkaar lief vind en niemand wordt gepest.

De Maneschijnclublied.
Wist je dat Piet Ryco daar een slaapliedje van heeft gemaakt?
Ryco’s slaapliedje: In de Maneschijn

Mijn lievelingskleur is: Roze!

De avonturen van Ryco